Кметът Фандъкова предложи конкретни мерки за промени в нормативната уредба, за да се гарантира реален отчет на ежемесечното потребление на топлинната енергия

Премахване на прогнозния дял за отопление и възможност за индивидуални договори при сгради с хоризонтална инсталация са едни от направените предложения

Снимка: Пресцентър на Столична община
 

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет Асен Василев. Тя предложи конкретни мерки за нормативни промени, за да се гарантира реален отчет на ежемесечното потребление и по-справедливо и точно разпределение на топлинната енергия. На срещата присъства и заместник-кметът на София Ирина Савина.    

В предложението, което беше внесено от кмета на София има четири конкретни мерки.   

Министър Василев е поел ангажимент днес (19 март) да сформира работна група и в максимално кратък срок тя да разгледа конкретните предложения и мерки.   

В състава на работанта група ще бъдат поканени и представители на Столична община.   

Конкретните предложения за мерки включват: 


   - измерване на количеството енергия, изразходено за подгряване на топлата вода. По този начин ще могат да се разделят сметките за отопление от сметките да топла вода и те да бъдат по-прецизно мерени. 
   - промяна в изчислението и определянето на дела за сградна инсталация. 
   - премахване на прогнозния дял за отоп ление. 
   - възможност за индивидуални договори при сгради с хоризонтална инсталация. 
    
ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ТУК.  


Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА