Паметна вечер на Леда Милева ще се състои в НДК

Паметна вечер на именитата писателка, преводачка и общественичка Леда Милева ще се състои в зала №7 на НДК на 15 март (петък) от 18:00 часа. Организатори на събитието са Столична община, Българска национална телевизия, Националния дворец на културата и издателство „Захарий Стоянов”. 
   

40 дни след нейната кончина, за да почетат Леда Милева, в НДК ще се съберат нейни приятели, съратници и признателни читатели. Ще бъдат показани документални кадри за живота и делото на дъщерята на големия български поет Гео Милев. В тях е запечатана отдадеността й на поетическото творческо, на преводаческото дело, на дейността й като генерален директор на БНТ, председател на Съюза на преводачите в България, постоянен представител на България в ЮНЕСКО, основател и главен редактор на сп. „Панорама”, дългогодишен председател на Международния ПЕН-клуб, депутат във Великото народно събрание. 
   

На паметната вечер ще говорят Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов”, Никола Инджов, председател на международната фондация „Гео Милев”, и писателят Панчо Панчев - Дядо Пънч. Ще бъдат представени и съчиненията на Леда Милева в четирите тома „Изгубеното хвърчило”, „Двете пътечки”, „Когато куклите не спят” и „Светлини и сенки”, както и сборниците „Карнавал в гората” и „Зайченцето бяло” (на български и английски език). 
       

Събитието е част от серията инициативи в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА