Район „Нови Искър” учреди годишни призове за читалищна дейност

Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева връчва приза за най-много чуждестранни гостувания
 

На Първи март район “Нови Искър” отпразнува Денят на художествената самодейност с традиционна изложба на ръчно изработени мартеници, празничен концерт и среща на поколенията.

В този двойно празничен ден по инициатива на кмета на район “Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева, бе положено началото и на една нова инициатива – връчване на годинеш РАЙОНЕН ПРИЗ за читалищна дейност.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ТУК.     

В тази първа реализация на идеята възникна трудност при определяне на показатели, които да откроят дейността на едно читалище от друго, тъй като всички читалища разгръщат многоаспектна дейност и няма как да има унифициране. Стремежът на район „Нови Искър” е да се изтъкне тази отлика, която откроява дейността на читалището през 2012 г. - какво точно го отличава от останалите културни институции в района, кое е специфичното, което не се повтаря при другите с цел да бъдат стимулирани всички читалища в инициативност и креативност. Сред целите на призовете е те да стимулират развитието на културата в района чрез създаването на конкурентна среда между 16-те читалища при определянето на годишния победител.

Разглеждайки задълбочено изявите на читалищата от района през 2012 се откроиха специфични отлики, беше учреден годишен  РАЙОНЕН ПРИЗ в четири категории и една специална награда: 

 

ПРИЗ

„Най-активно читалище през 2012”

НЧ ”Отец Паисий-1927”,кв. Гниляне

 

 

ПРИЗ

„Читалище с най-много колективи през 2012”

НЧ „Христо Ботев-1907”, кв. Курило

 

 

ПРИЗ

„Читалище с най-много награди през 2012”

НЧ „Христо Витков-1899”, с. Локорско

 

 

ПРИЗ

„Читалище с най – много гостувания в чужбина през 2012”

 

НЧ”Пробуда-1921”, с. Доброславци

 

 

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА

„Принос в запазването на автентичния фолклор през 2012”

НЧ „Отец Паисий-1936”, кв. Славовци

 

Нели Мирчева

Старши експерт „Култура”

 

Снимки: Георги Алексиев

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА