Първи международен фестивал на надомните производители ще се реализира това лято

Кметът на София заедно с инициаторите на фестивала
 

Първи международен фестивал на надомните работници ще се проведе това лято в столицата. За това се договориха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Сдружението на надомните работници Виолета Златева и проф. Емилия Коларова – президент на „Зонта клуб София”.  

Първият международен фестивал на надомните производители ще се състои през юни и в него ще участват петнадесет организации от цяла Европа и Азия. Статистиката показва, че в София с надомен труд се занимават над 1200 жени. Те работят основно в сферата на леката промишленост - шивачество, бродерия, изработване на сувенири. Голяма част от тях са хора с различни физически проблеми.   

Кметът на София Фандъкова покани представители на сдружението да се включат активно в провежданите в София тематични базари - Великденски и Коледен и предложи Първият международният фестивал да се проведе на територията на Южния парк. 

По време на разговорите проф. Емилия Коларова информира Йорданка Фандъкова, че „Зонта клуб София” работи по проект „Българката и надомния клуб” и за тях дългосрочното сътрудничество със Столичната община е особено важно както за реализацията на проекта, така и за развитието на дейността на заетите с надомен труд. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА