Четвърто състезание по информационни технологии – "ГолемияТ до МЕН"


На 16 март 2013 г. за четвърти път ще се проведе състезание по информационни технологии „Големият до мен” за ученици от 5, 6 и 7 клас от град София.  

Състезанието „ГолемияТ до мен" е предназначено за ученици от град София. През 2013 година в него ще участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 и негов близък (родител, брат, сестра, познат),  който е над 16 годишна възраст. По време  на самото състезание единствено ученикът има право да работи с мишката и клавиатурата. Близкият на ученика има право да дава съвети по време на изпълнение на задачата, но не и да участва пряко в действията, които се извършват с компютърната система.

Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless). На лаптопа трябва да има инсталирана версия на офис пакета Microsoft Office  2003, 2007 или 2010 както и браузър. Участието в състезанието е безплатно!

Състезателни групи и задачи

  • 5 клас – Задачата ще бъде свързана със създаване на графично изображение в MS Paint. Време за работа: 60 минути.
  • 6 клас – Задачата ще изисква търсене на информация в Интернет за определено време и работа в текстообратваща програма. Време за работа: 75 минути.
  • 7 клас – Задачата ще бъде свързана с въвеждане и обработване на информация в програма за презентации. Време за работа: 60 минути. 

Във всяка една състезателна група задачата се изпълнява от ученика, като „големият” няма право да работи с мишката и клавиатурата, а само да дава указания за изпълнение от ученика.

Оценяване на задачите

Оценяването на задачите ще бъде извършено по критерии от комисия с председател учител по Информационни технологии и членове ученици от 11 и 12 клас с профил “Инфомационни технологии”. Критериите няма да бъдат публикувани преди състезанието. 

От миналата година състезанието подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. и се организира от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ в партньорство със Столична община, Асоциация за развитие на София, ДЗЗД „Обучение“, Българска фондация ОРТ и РИО София-град.    

Регистрация за участие на екипите на сайта на състезанието http://www.bigtome.info - 04 - 12 март 2013г. 

Регламент за състезанието
    

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА