Първи урок по предприемачество в 171 ОУ „Стоил Попов”

Деца от 3 „А” на 171 ОУ „Стоил Попов” взеха участие в открит урок по предприемачество на тема „Вестникарският бизнес”. Събитието положи началото и на съвместното сътрудничество между район „Нови Искър” и Junior Achievement България в посока въвеждане на часове по предприемачество в училищата от района. Чрез иновативната образователна програма, разработена специално за деца в начален етап на образованието си се цели да се провокира учениците да мислят критично, да творят, да решават проблеми и да бъдат инициативни, социално отговорни млади хора, като придобият умения, необходими за изграждането у тях на качества, притежавани от успешните предприемачи, бизнес лидери и активните и отговорни граждани.

Залата се оказа тясна, за да побере всички желаещи да наблюдават първото по рода си събитие от подобен род, което се провежда в столичния район „Нови Искър”. Официални гости бяха кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева, народния представител Снежана Дукова, представители на Министерството на образованието, младежта и науката, Столична община, Столичен инспекторат по образованието и екипа на Junior Achievement България. Специално участие в урока взе Алексения Димитрова – разследващ журналист от в. „24 часа”.   

„Junior Achievement” е водеща организация с дълга традиция в предлагането на съвременни програми по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез практически образователни дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех приспособени както за деца от начален етап на образование, така и за вече прогимназиален етап. Към този момент „Junior Achievement” България вдъхновява младежи от над 350 училища в страната, като същевременно организира най-големия форум за млади мениджъри в България, а именно инициативата Мениджър за един ден. „Junior Achievement” България и район „Нови Искър” поставят като свое предизвикателство насърчаването на свободната инициатива и предприемачество в класната стая и от там изграждане на поколение от способни и социално ангажирани млади хора в България.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИТИЯ УРОК

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА