Кметът на София ще вземе участие в среща на Европейската комисия и столичните градове на Европейския съюз

На срещата ще бъдат разгледани въпроси за ролята на столиците като двигател на икономическото развитие на страните

Кметът Фандъкова ще представи проектите на Столична община, подготвени за финансиране през следващия програмен период 2014 – 2020.      

По покана на еврокомисаря по Регионално развитие Йоханес Хан, кметът на София ще вземе участие на 28 февруари в работна среща „Европейската комисия диалог с кметовете на столиците на Европейския съюз”, която ще се проведе в Брюксел. Във форума ще участват кметовете на големите европейски градове, столици на Европейския съюз.  

По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите за финансиране на проекти през следващия програмен период 2014 – 2020. Ще бъдат разгледани въпроси за ролята на столиците като двигател на икономическото развитие на страните, за справяне с големите предизвикателства на бъдещето, за изваждане от кризата на Европа, както и за значението на столиците за постигането на целите на ЕС, особено в контекста на стратегията Европа 2020.  

Кметът Фандъкова ще проведе и срещи с еврокомисарите Валтер Дефа – генерален директор на Главна дирекция „Регионална политика” на ЕК и Джордж Кремлис, ръководител на Главна дирекция „Околна среда” на ЕК. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА