Деца от 171 ОУ участваха в първи час по предприемачество

Близо тридесет деца от 171 ОУ „Стоил Попов”- Нови Искър, взеха участие в първия час по предприемачество от модула „Моят град”. Въвеждането на часове по предприемачество под формата на СИП, в които деца от начален курс ще се обучават в тънкостите на това да бъдат предприемчиви и социално отговорни личности, стартира пилотно през февруари месец.

Инициативата за въвеждането на СИП по предприемачество от модул „Моят град” е съвместно начинание между администрацията на район „Нови Искър”, Junior Achievement България и 171 ОУ „Стоил Попов”. Програмата е специално разработена от Junior Achievement и е предназначена за деца между 6 и 12 години. Сред нейните цели е да изследва възможностите за кариера и взаимовръзката на различните отрасли в града. Програмата разглежда типичните производства и услуги, които могат да бъдат намерени във всеки град, и вида работници, който изискват. Учениците ще научат как да прилагат уменията си на работното място и как с работата си допринасят за развитието на града.

Методологията, по която ще се работи, е комбинация от традиционната теория в съчетание с практически упражнения, подпомагани от компютърен софтуер и присъствието на доброволен бизнес консултант. Упражненията включват: дискусии, игри, прожектиране на видео филми, творчески задачи, тестове, анкети, работа в екип и игри по роли.

Официално съвместното партньорство ще бъде обявено на 28 февруари от 16.00 часа в сградата на 171 ОУ „Стоил Попов”.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА