ОГРОМЕН ИНТЕРЕС КЪМ ПЪРВАТА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА „ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ЗА НАС” В РАЙОН „НОВИ ИСКЪР

 

Над 50 участника, представители на бизнеса, НПО, образователни институции и общинска администрация се събраха днес 05 февруари на първата информационна среща „Европейски средства за нас”. Събитието се организира от Областен информационен център София-град и София-област и район „Нови Искър” – Столична община.

Това е първата информационна среща от цикъл срещи и дискусии на тема „Европейски средства за нас“. Подобни срещи ще се проведат на територията на всеки от административните райони на столицата. Целта е да се популяризира Кохезионната политика. Участниците в тях ще бъдат запознати с възможностите за кандидатстване по актуални и предстоящи процедури по оперативните програми, с научените уроци от програмен период 2007 – 2013, с проекти, идентифицирани като добри практики, с дейността на Мрежата от 28 областни информационни центъра в страната.

Информационната среща откри Кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева, която благодари на екипа на ОИЦ – София за инициативата и отбеляза, че за реализирането на един успешен проект трябва огромна работа, затова информационните функции на ОИЦ – София са от изключителна важност. Г-жа Райчева представи пред широката аудитория актуалните проекти, по които районната администрация е кандидатствала, както и добри практики за успешно реализирани инициативи.

Екипът на ОИЦ – София представи своите функции и планираните до края на годината събития и информационни приоритети, актуални и предстоящи процедури по оперативните програми, подготовката за следващия програмен период.

Инж. Желязко Пишманов от Столична община и участник в екипа на проект „Реализация на инвестиционни дейности за намаляване на консумацията на енергия в девет училища на територията на райони „Илинден”, „Студентски”, „Красно село”, „Връбница”, „Искър”, „Нови Искър”, „Възраждане”, „Слатина”, „Кремиковци” на Столична община”, представи проекта, квалифициран като добра практика, реализиран и на територията на Нови Искър (170 СОУ „Васил Левски“).

Галерия със снимки от информационната среща може да видите тук.

Областен информационен център – София е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА