Официално бе представен календарът с културни събития на Столична община за 2013 г.

Кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, заместник-кметът по култура – д-р Тодор Чобанов и директорът на Дирекция „Култура” – г-жа Галина Бежанска представиха Календара на културните събития на Столична община за 2013 г.  на обща стойност  1 868 109 лева.

Календарът е приет с решение на Столичен общински съвет, а всички събития в него се реализират в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.   

Освен традиционните събития в Календара, тази година са включени и нови инициативи, сред които  : Фестивал за духова музика „БраЗЗобраЗЗие”, Международен фестивал на пясъчните скулптури, Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”, Фестивал „Ей ту джаз”, ON! Fest 2013, Международен музикален фестивал „Проф. Емил Камиларов” с Международен конкурс за млади таланти на името на проф. Емил Камиларов, София Индипендънт филм фестивал So Indipendent, Софийски международен панаир на книгата, Детски панаир.   
   

През 2013 г. ще бъдат отбелязани важни годишнини, сред които 70-годишнина от спасяването на българските евреи, 150-годишнината от рождението на Алеко Константинов, 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, 1150-годишнината от създаването на славянската писменост и Великоморавската мисия на Св. Св. Кирил и Методий, 1700 години от Миланския едикт на император Константин Велики.   
   

Нов раздел в Календара включва събития, които се реализират под патронажа на Столична община. Такива са международната научна конференция по повод 100-годишнината от Балканската война и 100 години от сформирането на Арменската доброволческа рота, юбилейната изложба по повод 80-годишнината на акад. Светлин Русев, Фестивалът „София Рокс” и концертът на „Бон Джоуви” на Националния стадион.  
   

Календарът на културните събития на Столична община можете да намерите на ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА