Предстои провеждането на ХVII-то издание на Старопланински събор „Балкан фолк”

Eжегодното участие взимат от 7 000 до 15 000 певци, музиканти и танцьори от всички краища на България и 19 европейски държави

ХVII-то издание на Старопланински събор „Балкан фолк 2013" ще се проведе във Велико Търново от 26 април до 14 май тази година. Старопланински събор „Балкан фолк" е основният фестивал на Музикални празници „Euro Folk", включващи 90 фолклорни фестивала, които се провеждат под егидата на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Старопланинският събор „Балкан фолк" започва да се провежда от началото на този век и бързо се утвърждава като Фестивал № 1 в Европа за традиционни народни изкуства. Това става с ежегодното участие на 7 000 до 15 000 певци, музиканти и танцьори от всички краища на България и 19 европейски държави, с огромното богатство на народното творчество и с красотата и таланта на хилядите изпълнители.

Тази година едновременно със събора „Балкан фолк 2013” отново ще се проведе и Четвъртия Национален шампионат по народни изкуства Euro „Folk 2013”. Наградите ще включват - голяма награда „Златен Орфей", първи награди в 8 категории, златни медали и дипломи за национални шампиони по категории, дипломи за лауреати, морални и материални награди. Към голямата награда „Златен Орфей" за колектива победител ще бъде присъдена и парична награда в размер на 1000 лева.

Тази година концертите на Старопланински събор „Балкан фолк 2013" и Националния шампионат по народни изкуства „Еuго Folk" ще бъдат излъчвани на живо от Световната интернет телевизия „TV Eurofolk".

За участие във фестивалната програма е необходимо желаещите да изпратят на организаторите до 1 март 2013 година попълнена заявка за участие, фото материали и кратко представяне на колектива. Всеки от колективите поема собствените си транспортни, квартирни и дневни разходи. Таксата за участие е 3 /три/ лева за една минута изпълнение на сцената. Таксата за участие в Националния шампионат по народни изкуства „Еuго Folk" е 7 лева на човек и се заплаща заедно с таксата за Събора. Таксата за участие на индивидуални изпълнители и дуети е 25 лева на човек.

 

Заявка за участие може да изтеглите тук.

 

За контакт с организаторите:

 

Тел. 062/ 621 541

Mail: balkanfolk@eurofolk.com

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА