Празник по случай Световния ден на снега “World Snow Day” тази събота

Българска федерация по ски в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община и РИО – София-град организират празник по случай Световния ден на снега – „World Snow Day.

Снежната инициатива ще се проведе тази събота /19 януари/ на плац „Алеко” – Витоша. В инициативата ще се включат професионални инструктори по ски от БФС ще демонстрират различни стилове по ски-спускане и ще предоставят възможност на участниците в празника за безплатно обучение по ски-бягане.   

Официален гост на зимния празник ще бъде легендата в ските Алберто Томба. Очаква се Томба да направи и демонстративно спускане.

Датата и мястото на  „World Snow Day” съвпада със спортен празник „Бялото скиорче” - съвместна безвъзмездна инициатива на Столична община и клуб по ски „Славия”, както и с официалното откриване на проекта „Научи се да караш ски”. 

Световният ден на снега и спортният празник „Бялото скиорче” се провеждат в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА