Кметът на район „Нови Искър” проведе среща с инициативния комитет на ЦДГ № 179

На 10 януари кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева и зам.-кметът Антоанета Михайлова проведоха открита среща с родители, участващи в инициативния комитет на ЦДГ № 179 в кв. Кумарица. Целта на събирането беше да се представи пред широката общественост проекта на бъдещата детска градина в кв. Кумарица.

Следващият етап от реализацията на проекта за нова детска градина е той да бъде съгласуван с експлоатационните дружества, след което да бъде внесен за разглеждане от РЕСУТ. След като бъде одобрен ще бъде издадено разрешение за строеж и проведена процедура за избор на строител.

Новата детска градина вече ще бъде ОДЗ и ще е за 6 групи – 4 градински и 2 яслени. Изцяло ще бъде изградена от материали, покриващи най-съвременните изисквания за енергийна ефективност на сградата. Всяка от групите ще разполага със собствена детска площадка в двора на градината, която ще отговаря на всички регламентирани изисквания според възрастта на децата в съответната група. Новото ОДЗ ще разполага с централно фоайе, което ще води до отделните части на сградата, музикален и методически кабинет, както и със собствена кухня. 

Общата застроена площ ще е 2 160 кв. м. Зелените площи ще съставляват 40 % от общата площ на градина. На проведена среща със зам.-кмета на София Ирина Савина в края на миналата година на родителите бе дадена възможността сами да изберат цветовете на сградата и инвентара в нея.

Снимки от срещата, визуализация и план на бъдещата детска градина може да видите тук

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА