Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа споразумение за сътрудничество при кризисни ситуации с „ОFF ROAD България”

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова, подписа споразумение с „ОFF ROAD България” за сътрудничество при кризисни ситуации. От страна на „ОFF ROAD България”споразумението подписа Владимир Йончев.    

Обединяваме усилията си за помощ между общината и доброволното формирование при различни кризисни ситуации, бедствия, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Миналото лято от доброволното формирование оказаха съдействие при потушаването на пожара в резервата „Бистришко бранище” на Витоша.    

С настоящето споразумение се предвижда дружеството и Столична община да си сътрудничат за организиране на доброволни начала на хора и ресурси с цел предотвратяване на природни и техногенни аварии и кризи, както и за предприемане на спасителни мерки и действия при възникване на такива.   

През тази година се предвижда разширяване на системата за видеонаблюдение на територията на Столичната община.   

За тази година предвиждаме изграждане на видеонаблюдение в 5 училища в район „Младост”, 2 училища в район „Студентски”, 3 броя учебни заведения и 6 броя детски градини в район „Подуяне”, 2 броя детски заведения и площада пред общината в район „Нови Искър” , 5 общински детски заведения в район „Люлин”, 6 детски заведения в район „Овча Купел”, 1 детска градина в район „Триадица” и 1 детска градина в район „Връбница”.    

С цел превенция се предвижда запознаване и обучение на практически умения при наводнения и земетресения на ученици. Екипи на дирекция Обществен ред и сигурност при Столичната община, СДВР и Пожарната ще проведат открити уроци в осмите класове пилотно в две училища – 1 СОУ „Пенчо Славейков”, район „Оборище” и 170 СОУ „Васил Левски”, район „Нови Искър.   

Учениците ще бъдат запознати с това какво трябва да знаят, за да се предпазят при бедствия, които могат да възникнат на територията на Столична община. Ще бъдат разгледани конкретно наводненията и земетресенията. Предвижда се да бъдат запознати със схемата за евакуация на училището и на етажа, на който учат, както и маршрутите за евакуиране. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА