На 12 януари изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес в Националния референдум

12 януари /включително/ е крайната дата, на която всеки желаещ да гласува с настоящият си адрес в Референдума може да подаде заявление за това в районната администрация.

В ИК е заложено, че исканията се правят не по-късно от 14 дни преди деня на референдума пред  органите по чл. 40, ал. 1 по настоящия адрес на гласоподавателя. Органът по чл. 40, ал. 1от ИК по настоящ адрес незабавно уведомява общинската администрация по постоянния адрес на гласоподавателя и  предава информация за подадените искания на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството не по-късно от 12 дни преди деня на референдума за автоматизирано включване на гласоподавателя в избирателния списък по настоящ адрес и заличаването му от избирателния списък по постоянен адрес.

 

След вписването на гласоподавателя в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.

Когато след издаване на удостоверение за гласуване на друго място общинската администрация по постоянния адрес на гласоподавателя получи съобщение за вписването му в избирателния списък по настоящ адрес, тя незабавно уведомява общинската администрация по настоящия адрес за издаденото удостоверение за гласуване на друго място. В този случай гласоподавателят се заличава от избирателния списък по настоящ адрес от общинската администрация по настоящ адрес, като в графа "Забележки" се отбелязва основанието за заличаването - "издадено удостоверение за гласуване на друго място".

Копие на Заявление по чл. 53, ал. 1 от ИК във връзка с § 2 от ЗПУГДВМС, както и всички книжа за Национален референдум може да се изтеглят от ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА