Възпитаниците на 171 ОУ „Стоил Попов” взеха участие в Коледния благотворителен бал на Българо-швейцарската търговска камара

Възпитаниците на 171 ОУ „Стоил Попов”, кв. Кумарица участваха в традиционният Коледен благотворителен бал на Българо-швейцарската търговска камара тази година. Поканата, не само да присъстват, но и да бъдат част от програмата на това грандиозно събитие, беше отправена лично от  г-н Бони Бонев- председател на Управителния съвет на Камарата и г-н Деян Колев, ръководещ ЦМДТ „Амалипе” към г-жа Весела Иванова – новия млад и амбициозен директор на училището.

 Учениците подготвиха коледна художествена програма, която поднесоха като изненада за гостите на благотворителното събитие. Талантливите деца пяха и танцуваха, представяйки част от културата на различните етноси. Изявата предизвика бурни аплодисменти от страна на видните гости – дипломати, телевизионни звезди, представители на швейцарски компании в страната ни. 

 Благотворителността на събитието беше насочена към подпомагане на училища, участници в Програмата ,,Намаляване отпадането на ромските деца от училище”, реализираща се от Център ,,Амалипе” за трета поредна година.   Изложбата от предмети, изработени в клубовете и СИП ,,Фолклор на етносите” на училища в страната, събра вниманието и интереса на присъстващите на Коледния бал. Много от тях отнесоха със себе си красивите предмети ,изработени от децата,които бяха вложили умения,творчество,фантазия и настроение.

Българо-швейцарската търговска камара осъществява партньорски контакти с бизнес организации, асоциации и сдружения с нестопанска цел. Сред нейните основни цели са търсенето на потенциални търговски партньори между Българи и Швейцария и участието в благотворителни акции.

Снимки от Коледния благотворителен бал на Българо-швейцарската търговска камара може да видите ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА