Кметът на София подписа договор с президента на „Четири лапи” Хелмут Дунглер за разкриване на нов кастрационен център

„Проблемът с бездомните кучета е може би най-трудният за разрешаване в София. Това би било невъзможно без активно взаимодействие между общината, неправителствените организации и гражданите,” заяви г-жа Фандъкова след подписването на договора за разкриване на нов кастрационен център в София.

На 06.12.2012 г. Столичен общински съвет единодушно взе решение относно учредяване на безвъзмездно право на ползване върху общински имот за разкриване на Ветеринарна лечебница с кастрационен център за безстопанствени кучета.

Подписването на договора потвърждава заявените по-рано през годината намерения на Столична община и „Четири лапи” за активно дългосрочно сътрудничество за трайно и хуманно решаване на проблема със скитащите кучета в столицата.

По клаузите на договора Столична община предоставя едноетажна постройка, а фондация „Четири лапи” ще оборудва клиниката и ще поеме разходите по дейността, консумативите и медикаментите. Четири лапи се задължават, съгласно договора да извършват над 1200 кастрации на кучета годишно. 

„Това е един проблем, които може да се реши само ако институции и организации работят заедно” каза г-н Хелмут Дунглер и посочи като пример вече реализирани проекти в България, какъвто е паркът за мечки в Белица.  

„Изключително много благодаря на „Четири лапи” за помощта, която са оказвали досега и ще продължавам да разчитам на подкрепата им не само за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на улични животни, но и за реализиране на съвместни кампании за повишаване на информираността и отговорността на собствениците на домашни любимци.” Каза още госпожа Фанъдоква. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА