Организира се литературен конкурс на тема „Морска приказка”

Официални партньори са издателствата "Анубис" и "Булвест 2000", медиен партньор "Софийски вестник"

Район „Нови Искър” и 171 ОУ „Стоил Попов” организират литературен конкурс на тема „Морска приказка”. Инициативата стартира от 27 ноември, а крайният срок за предаване на готовите работи за участие е 06 декември. Право да се включат в конкурса имат  всички ученици, които са възпитаници на някое от седемте училища, намиращи се на територията на район „Нови Искър”. Регламентът предвижда участниците да бъдат разделени в две възрастови категории, съответно 3-4 клас и 5-7 клас.

Литературният конкурс „Морска приказка” се провежда под патронажа на кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и има за цел да стимулира творческия потенциал на децата, техните писателски заложби, въображение и инициативност, като им даде възможност да премерят сили в една различна литературна форма – приказката. Целта е тази инициатива да се превърне в ежегоден литературен конкурс за авторска приказка.

Официални партньори на това първо издание са издателство „АНУБИС” и издателство „БУЛВЕСТ 2000”. За победителите в двете възрастови категории са осигурени награди под формата на книги от най-престижните серии на двете издателства.

Медиен партньор на конкурса „Морска приказка” е „Софийски вестник”. През месеците декември и януари на страниците на вестника ще бъдат публикувани приказките-победители.

Спечелилите призовите места ще бъдат уведомени лично най-късно до 12.12.2012 г.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 14 декември /петък/ от 14.00 часа в Ритуалната зала на район „Нови Искър”.

За повече подробности относно регламента, вижте ТУК. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА