Спорт в училище, за да има повече здраве и радост - 179 ОУ

На празника бяха представени и групите, които работят по проект "Успех", който цели развитие на извънкласната и извънучилищната дейност

На 17 ноември в 179 ОУ „ Васил Левски”, село Доброславци, се проведе спортен празник, който е част от проекта „ Спорт и здраве”, спечелен от училището в конкуренция с проектите на около триста други столични училища, детски градини и районни администрации по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА, финансирана от СТОЛИЧНА ОБЩИНА и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за столица на културата през 2019 г.

Този проект е по Приоритетна област 1 на Програмата:  Създаване на условия за развитие на система от извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическито възпитание и спорта, здравно и гражданско образование, празници и кампании в образователните институции- училище и детски градини

Тема 1 : Спорт в училище

Стойността на дейностите, планирани в него,  е 3071 лв.

Празникът започна в 10 ч. Студеният ноемврийски ден не беше разколебал участниците в празника да са в двора на училището много преди обявения час. Гости на празника бяха г- жа Светла Крумова- кмет на с. Доброславции, представители на читалище „ Пробуда”,  много родители и близки на децата.

Начало на проявата  даде директорът на 179 ОУ- г- жа Мария Христова, която приветства приветства присъстващите и представи накратко Програмата на СО за развитие на физическото възпитание и спорта и проекта на 179 ОУ.  След което ръководителят на проекта- учителят по физическо възпитание и спорт Иван Петров обясни регламента на щафетните игри и избра участници в три отбора- ЖЪЛТИ, ОРАНЖЕВИ И ЗЕЛЕНИ. Страстите на спортното поле бяха очаквано много силни. Всеки отбор се състоеше и  от          „ големи” – ученици от пети, шести и седми клас, и от малки- ученици от начален етап, членове. Независимо от годините и ръста всички се бореха за победата на своя отбор. Но винаги един е първи , а другите трябва да почакат до следващото състезание… Но за всички имаше медали.

След щафетните игри се проведоха  състезание по бягане на 100 м и скок от място, в които участваха всички ученици. За победителите имаше грамоти.

За съжаление не всички ученици можеха да бъдат включени в отборите и това разочарова някои от тях, но пък ръководството на училището има планове за много богата извънкласна и извънучилищна дейност, в това число и спортна.  На празника бяха представени и групите, които работят по проект УСПЕХ за развитие на извънкласната и извънучилищната дейност. Поздрав към всички присъстващи по случай предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж – 21.11 поднесоха с кратка програма членовете на дискусионен клуб „ Религиозните празници и народните традиции”. Членовете на ателие „ Приказен свят” и клуб „ Родолюбие- опознай родината и родното си място” посрещнаха гости в класната си стая и ги запознаха с плановете си за дейност.

Спортният празник на 17.11 2012 г. в 179 ОУ „ Васил Левски” с. Доброславци показа, че училищното ръководство е насочило в правилна посока усилията си – към интересни дейности, които да осмислят свободното време на учениците и да направят училището привлекателно за тях.

 

Петя Ангелова- учител по БЕЛ в 179 ОУ

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА