Два медала за каратисти от Нови Искър от Национална купа „Хасково”

С актив от два медала се  завърнаха каратеки от Нови Искър от второто по големина състезание в годишния календар на Българската национална федерация по карате - Национална купа Хасково.

Карате клуб Щит - Нови Искър взе участие в състезанието с 3-ма участници. За съжаление с отбора не можа да замине и доста опитния състезател Венцеслав Усов, който се контузи 3 тренировки преди началото на турнира.

Каратистите от Нови Искър се представиха доста успешно в надпреварата, като спечелиха 2 медала в категориите – 57 кг. и  +57кг.

Александър Григоров взе участие в категория -57 кг. и достигна до финала, където изгуби съревнованието от състезател от карате клуб Ипон. До самия финал Александър показа много силен дух и завиден напредък в техниката и тактическото си нареждане.

Йордан Харизанов взе участие в категория  +57 кг. и там достигна до 3-тото място, за което се пребори в 3 много изключително трудни срещи.Той показа завидна тактическа дисциплина както в последния двубой, така и на полу-финала.

Антонио Соколов взе участие в категория -37 кг., където достигна до полуфинал, който за жалост загуби.В мача за третото място състезателят от Нови Искър не успя да се пребори за бронза, но показа една много добра и обещаваща игра, като показа, че гледа смело напред към пролетния полусезон, когато ще се проведе републиканското първенство по карате.

Национална купа „Хасково" е един от най-мащабните и авторитетни турнири по карате за деца и младша възраст. Тази година в него се включиха 252 момчета и момичета от 23 клуба от цялата страна. Мястото му в края на годишния календар на Националната федерация по карате е допълнително предизвикателство за младите каратеки.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА