Състезание по четене - открит урок в 172 ОУ

Участници в открития урок
 

На 14 ноември т.г., учениците и класният ръководител на втори клас при 172 ОУ в кв. Гниляне - Нови Искър, посрещнаха скъпи гости - техните родители,които дойдоха, за да присъстват на състезанието "Аз мога да чета".Учениците бяха разделени на три групи и бяха оценявани от зам.-директора на училището Мариета Цекова и библиотекаря на читалище "Отец Паисий" - 1927. Преди да започне откритият урок-състезание, ученици и родители разгледаха витрината от произведения на Асен Разцветников,Георги Мишев, Ангел Каралийчев, Йордан Радичков, Константин Константинов, Ангелина Жекова, Братя Грим и Астрид Линдгрен, чиято 105-годишнина от рождението, съвпадна с урока.

От горепосочените автори има творби в читанката на второкласниците. Затова най-напред - в енциклопедична форма, библиотекарят на читалището направи преглед на творческия и житейския път на творците, с чийто произведения малчуганите се състезаваха за по-добра четивна техника и възпроизвеждане на непознат текст. От трите състезаващи се групи най-добре се представиха: Йоана Цветанова, Зейд Зейдун, Наско Стоянов, Нахид Зейдун и Елена Евгениева.

Интересното в този урок беше,че към първата  и втората група състезаващи се ученици, имаше прикрепени "помощник учители", които помагаха на своите приятелчета.Сред тях бяха Зейд Зейдун, който е от арабски произход и Елена Петрова от ромски произход.

Всички участници в състезанието получиха награди, но най-големите бяха отредени за първенците. Така приключи отритият урок, който беше истинска форма на иновационен метод и представяне на етнопедагогическия и етнопсихологическия модел в интеркултурната среда. А присъствието на родителите безспорно беше свързано с етнопедагогическите модели и взаимодействието "семейство-образователна институция".

Текст и снимкa: Людмила Иванова 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА