Район „Нови Искър”, 02 РСПБЗН и 171 ОУ „Стоил Попов” организира конкурс за есе и рисунка на тема „Хората, които спасяват живота ни”

Столична община – район „Нови Искър” със съдействието на 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и 171 ОУ „Стоил Попов” организира конкурс за есе и рисунка под надслов „Хората, които спасяват живота ни”. Конкурсът се реализира под патронажа на кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева.

Инициативата има за цел да изгради положително отношение на децата към хората, които помагат за спасяване на човешки живот в ситуация на бедствие или авария.

Конкурсът е разделен на два етапа. Етап едно – вътрешноучилищен конкурс за есе и рисунка на тема „Хората, които спасяват живота ни” и етап две – районен конкурс, на който ще участват победителите от етап едно.

І. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСИТЕ

Конкурсите за есе и рисунка от етап едно ще се провеждат на училищно ниво. Материалите за конкурсите (есе и рисунка) е необходимо да се съберат до 06.11.2012г. (вторник). Директорът на съответното училище трябва да сформира вътрешна комисия, която на 07.11.2012г. (сряда) до 12.00 ч. да оцени и излъчи следните победители:

- първо място за рисунка

- първо място за есе

До 17.00 ч. на 07.11.2012г. (сряда) резултатите от извършеното класиране и творбите да бъдат предоставени в районната администрация на вниманието на Георги Алексиев – PR.

На 08.11.2012г. (четвъртък) от 14.00ч. след заседание на специално подбрано жури в Ритуалната зала на районната администрация ще бъдат официално представени спечелилите конкурса.

            II. КРИТЕРИЙ ЗА УЧАСТИЕ

1. Участници

Конкурсът е за ученици от V до VІІ клас от училищата на територията на Район „Нови Искър”

2. Конкурсни работи

2.1. Конкурс за есе:

Обем на работите - до 2 стандартни страници.

Творбите могат да се представят в ръкописен или печатен стил          

Допускат се до две работи от един участник. 

2.2. Конкурс за рисунка:

Формат на рисунките – А 4

Материали – блок, картон, темпера, пастел, акварел

Рисунките да бъдат положени в паспарту и да имат вариант за окачване

3. Данни за участниците

Всички творби задължително трябва да съдържат следната информация:

- трите имена на участника, възраст;

- населено място, точен пощенски адрес, телефон за връзка, електронна поща;

училище;

- преподавател / ръководител (име, телефон, E-mail).

Данните се изписват в началото на първата страница на литературните творби и на обратната страна на рисунките.

ІІI. НАГРАДЕН ФОНД

  • В конкурса се присъжда: първа награда за рисунка и първа награда за есе.
  • Носителите на първи награди ще бъдат наградени с двудневно обучение на базата на БЧК с. Долни Лозен, което включва пътни, нощувка и храна, организиране на ролеви игри и спортни състезания за наградените.
  • Отличените литературни работи ще бъдат отпечатани в печатна медия.
  • Наградените рисунки ще бъдат показани на изложба, както в районната администрация, така и във всяко от училищата на територията на район „Нови Искър”.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА