Авторски спектакъл „Из дневниците на живота”

На 15 ноември от 14.00 часа, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район „Нови Искър” – Столична община ще представи авторския спектакъл на Арт Студио „Камбана” – „Из дневниците на живота”. Постановката ще се играе в актовата зала на 170 СОУ „Васил Левски”, кв. Курило.

Режисурата на спектакъла „Из дневниците на живота” е на Екатерина Стоянова, музика Любомир Брашненков. 

Арт Студио "Камбана" представя форум-театрални спектакли, целящи превенция от трафикиране, дрога и домашно насилие като форма на неформално гражданско образование. Поставянето на участниците в симулирани ситуации, характерни за разглеждания проблем, оказват върху тях силно емоционално въздействие. Какво е да си жертва на насилие, зависим от дрога, вьвлечен в трафик на хора - това младите хора преживяват, участвайки в специално създадени за целта театрални, ролеви и движенчески игри. Във форум театрални преставления те наблюдават, осмислят и изпробват решения за избягване на фатални грешки. 

Форум театърът е театрална игра, в която вълнуващ публиката проблем бива показан в неразрешена форма. Зрителите са поканени да предложат и изиграят различни решения. Така те придобиват опитност от споделения казус. 

Подходът „социален театър" възниква в Латинска Америка в отговор на диктаторските режими и нарушаването на човешките права. Наречен е „театър на освобождението", защото е стимулирал революционните движения, но е довел и до осъществяване на вътрешната потребност от личностна изява, от активно отстояване на собствено мнение и гражданска позиция. 

Форум театърът е малка пиеса, отразяваща проблеми на местната общност. Но той не е само пиеса. Той е също и форум, защото позволява на хората да се включат в изграждането на сценария като променят действията и реакциите на героите в пиесата. Всеки може да излезе на сцената и да експериментира със своята гледна точка и с личното си отношение към показаните проблемни ситуации. Хората престават да бъдат просто свидетели на проблемите – те стават активни участници в живота на своята общност, защото могат да кажат „СТОП! Аз не харесвам това!" и да предложат промяна.

 Афиш ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА