Три нови отличия за състезатели по карате-до от Нови Искър

С общо три медала от две от най-силните състезания за сезона се завърнаха младите надежди на българското карате-до. Състезатели от КК „Щит” – Нови Искър взеха участие в провелото се в началото на месец октомври състезание „Купа Цар Калоян” във Велико Търново.

В конкуренцията на 300 състезатели от цялата страна и след три много добре изиграни в тактическо отношение срещи, Венцислав Усов се пребори за бронзов медал в категория – 45 кг.

Състезателите на карате клуб „Щит”, Нови Искър, взеха участие в 4 категории при родените през 1999 и 2000 година. Програмата на „Купа Цар Калоян” беше изключително натоварена през целия ден поради огромния брой състезатели (общо 300). Първият участник от отбора от Нови Искър - Антонио Соколов (кат. – 40), излезе на татамито чак в 19:00 часа вечерта. Липсата на концентрация при представянето на най-лекия наш състезател обаче му изигра лош късмет и той изгуби още в първата среща с 3:0 от представител на клуб „Шурикен” (Кюстендил).

На 20 октомври се проведе карате-турнира "Купа Пирин" в град Разлог. На него спортен клуб „Щит”, Нови Искър, взе участие с общо 4-ма участници. Турнирът е от традиционно най-силните състезания в годишния календар. Антонио Соколов се пребори за бронзов медал в категория -40кг., а Марио Кръстев спечели бронзовия медал в категория +50кг. Двете нови, млади попълнения Джорджо Лозев и Георги Георгиев отпаднаха още в първи кръг на своите категории, но успяха да покажат много полезни качества.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА