Съобщение на ДЪРЖАВЕН ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ

УВАЖАЕМИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ,

 

УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, ЧЕ ОТ 15.10.2012Г. В ОБЛАСТНИТЕ ДИРЕКЦИИ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ” СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР И/ИЛИ СЕМАНА И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НЕОКОНЧАТЕЛНО СЕРТИФИЦИРАНИ СОБСТВЕНИ СЕМЕНА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПШЕНИЦА, РЕКОЛТА 2013Г.

Предоставя се кредит за закупуване на:

  • минерален тор за производство на пшеница, реколта 2013г. в размер на    80,00 лв./ха и/или
  • базови семена от пшеница и сертифицирани семена от пшеница категория С1 и С2 (І-во и ІІ-ро размножение) и/или използването на неокончателно сертифицирани собствени семена от пшеница, категория С1 и С2 за производство на пшеница, реколта 2013г., в размер на   40,00 лв./ха.

При използването на неокончателно сертифицирани собствени семена от пшеница І-во и ІІ-ро размножение за определяне на финансирането се прилага разходна норма 270 кг/ха.

 

     Земеделските производители могат да получат кредит:

  • Само за закупуване на минерален торкато представят фактури за закупен минерален тор;
  • Само за закупуване на семена и използването на неокончателно сертифицирани собствени семена - като представят фактури за закупени семена и/или складови разписки  и искане за изписване на продукцията (при използването на неокончателно сертифицирани собствени семена);
  • За закупуване на минерален тор, семена и използването на неокончателно сертифицирани собствени семена  - като представят  фактури за закупен минерален тор, за закупени семена и/или складови разписки  и искане за изписване на семената за влагане в производството (при използването на неокончателно сертифицирани собствени семена).

 

Срокове:

1. Подаване на заявления в отдел „ПСМП” – от 15- ти октомври 2012г. до 23-ти ноември 2012г.

2. Крайна дата за изплащане на средствата – до 17-ти декември 2012г.

 

За допълнителна информация може да ползвате сайта Държавен фонд „Земеделие” www.dfz.bg или посочения по-долу адрес и телефони:

гр. София, ул. Гусла № 3, ет. 1, стаи № № 103 и 106

тел. 02/81-87-140; 02/81-87-136;

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА