Каратист от Нови Искър спечели бронзов медал на световното по Шотокан Карате-до

С бронзов медал се завърна състезателят от Нови Искър Павел Стоянов от провелото се от 12 до 14 октомври в Милано, Италия, 20-то „Световно първенство по Шотокан Карате-до”. Павел спечели трето място в дисциплината отборно Кумите,  като в решаващият за медала мач срещу отбора на Унгария Стоянов извоюва резултат 1:1, точно колкото беше необходимo на представителният ни отбор, за да грабне бронзовите медали.

На 20-то „Световно първенство по Шотокан Карате-до” националният ни тим, съставен в голямата си част от състезатели от НСА, изигра редица тежки срещи с традиционно силните отбори на Румъния, Италия и Унгария.

Павел Стоянов взе участие и в категория -77 кг. Там победи в първите два кръга състезатели от Италия и Беларус. За съжалените изгуби на ¼ финала от Никола Йованович от Сърбия с 0:1. Малко по-късно се оказа, че състезателят на западната ни съседка стана световен шампион в същата категория.

„Радвам се, че успях да помогна на отбора в решаващия момент в последната среща. За мен винаги е чест да играя за България.”, сподели след края на състезанието Павел Стоянов.

На Световно първенство взе участие и друг състезател от район „Нови Искър” - Николай Стоянов. Той се състезава в категория -68кг, но изгуби още на старта на 1/16 финалите от състезател от Сърбия.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА