Стартира ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”

Министерство на здравеопазването стартира  национален ученически конкурс „Проектът на нашия  клас – за живот без тютюн” 5   в подкрепа на   здравословния начин на живот. Основната цел на кампанията е  да се предостави възможност на младите хора да живеят в среда, свободна от тютюнев дим.

Кандидатите трябва да преминат две фази по време на своето участие -  в срок до 31 октомври 2012 г. следва да изпратят проектно предложение, след което одобрените ще имат възможност да реализират идеите си в периода 10 ноември 2012 г. – 14 април 2013 г.

Целевата група на  конкурса са   ученици от 1 до 12 клас от цялата страна,разделени в три възрастови категории: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

За успелите да се откажат от тютюневия дим са предвидени общо 9 предметни награди, както и специална награда от журито - пътуване до гр. Брюксел и посещение на Европейския парламент за една фокус група - един ученик-наставник и трима ученици, отказали се от употреба на тютюн и тютюневи изделия.

Партньори в рамките на конкурса са: Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на културата, евродепутат г-жа Илиана Иванова и депутатът от 44-ото Народно събрание г-жа Моника Панайотова.

Районна администрация „Нови Искър” подкрепя инициативата и желае успех на всички участници в конкурсната надпревара!

Регламент за участие в Конкурса Формуляр за участие в конкурса 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА