До 17 октомври ще е открита изложбата „Иновации в културната индустрия на столицата“

Обществеността да генерира иновации и да допринесе за една по-динамична културна индустрия на столицата е сред основните цели на изложбата

На 12 октомври 2012 г. в Централната сграда на БАН кметът на София Йорданка Фандъкова откри изложбата „Иновации в културната индустрия на столицата“, която е заключително събитие на проекта по Програма „Европа”, който е съвместна инициатива между Фондация ГИС-ТрансферЦентър и район Овча купел на Столична община. 

Целта на проекта е да насърчи обществеността за генериране на иновации и допринесе за една по-динамична културна индустрия на столицата.    

В инициативата взеха участие с креативни идеи деца, професионалисти и специалисти в различни области, учени и учащи с 27 идейни проектни предложения, защитени с 5 патента, в екипите на които са включени над 150 човека, заинтересовани и съпричастни към културното развитие на нашата столица. 

На конференцията журито награди най-иновативните и най-перспективни за реализация проектни идеи, участвали в конкурса „Иновации в културната индустрия на София“. Първа награда получи проект „Класика и авангард” с ръководител на екипа Антония Евгениева, лауреат на международни и национални конкурси. 

Втора и трета награди получиха проектите „Художествени средства за визуализация” и „Седемте сетива” 

Изложбата може да се посети до 17. октомври 2012 г в Централната сграда на БАН в галерия „Академика”. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА