Изложба на открито ще представи културно-историческото наследство на района

На 15 октомври (понеделник) от 10.00 часа на централния площад в квартал Кумарица, град Нови Искър се организира открита изложба по проект „Градът в миниатюри”. Експозицията включва десет макета на църкви и манастири, част от територията на района, информационни табла и мащабна релефна карта на Нови Искър с размери 2 х 3 метра.

Изложбата ще бъде със свободен достъп, в рамките на един ден и всички желаещи да я разгледат, ще имат възможността да направят това от 10.00 часа до 16.00 часа. При неблагоприятни метеорологични условия експозицията ще бъде изложена в сградата на районната администрация на адрес: град Нови Искър, кв. Кумарица,  ул. „Искърско дефиле“ 123.

Финализирането на дейностите по проект „Градът в миниатюри” ще приключат на 15 октомври (понеделник) от 18.00 часа с форум и открита дискусия на тема „Приносът на Нови Искър за развитието на културата в Столицата”. Гост-лектори ще бъдат известните наши историци Елинка Бояджиева и Жана Михайлова. В дискусията са поканени да участват представители на културни и образователни институции, граждански сдружения, както и всички жители на район „Нови Искър”. Форумът ще се проведе в ритуалната зала на район „Нови Искър“.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА