Администрацията на района проведе работна среща за актуализиране на Плановете за защита при бедствия през новата учебна 2012/2013 година

На основание чл.14 и чл.16 от ЗЗБ, Указания на Министъра на образованието и науката от 04.09.2012 г. и Инструкция №2 от 05.07.2004 г. „Подготовка и обучение на децата, педагогическия и помощен персонал в детските градини за безопасно поведение при бедствия, аварии, катастрофи и пожари” се проведе работна среща между районна администрация „Нови Искър”, представители на „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност” към 02 РСПБЗН и директорите на училища и детски заведения, които се намират на територията на района. Целта на  съвместното заседание бе да се окаже методическа помощ по актуализиране на Плановете за защита при бедствия през новата учебна 2012/2013 година.

 

Срещата се проведе в края на месец септември в ритуалната зала на район „Нови Искър” на ул. „Искърско дефиле” 123. На нея присъстваха г-н Кирил Бойчев - инструктор и Валя Копрившка – младши инструктор в „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност” към 02 РСПБЗН.

 

Относно оказване на методическа помощ и извършване контрол на обучението и подготовката за защита при бедствия в детските заведения и училища

на директорите беше възложено следното:

 

  • Планиране на занятията за защита при бедствия през новата учебна година.
  • Определяне на дати за тренировки с цел практическо усвояване на Плана за защита при бедствия.
  • РСПБЗН да изисква от директорите в началото на всеки учебен срок датите за проиграване на Плановете, с цел изготвяне на графици.
  • Представяне на копия от Протоколите на проведените тренировки с цел практическо усвояване на Плана за защита при бедствия, които да се съхраняват в съответния  РСПБЗН.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА