Самодейци от читалище „Христо Ботев” в Курило ще участват в “Дни на българската култура – Руан, Франция“

Снимка за спомен от последното гостуване на “Дни на българската култура – град Руан, Франция“ през 2010 г.
 

През октомври 2012 г. самодейци от читалище “Христо Ботев”- квартал Курило ще зарадват с изпълненията си зрители в град Руан – Франция.

За времето от 21 до 29 октомври женската вокална група, мъжката група за изворен фолклор и младежки танцов състав ще изнесат самостоятелни концерти в редица градове на Ла манша. Културните ни  взаимоотношения с Асоциация Л’аршел са от 1999 г. Нашите колективи вече за пети пореден път радват с изпълненията си зрителите на Руан , Диеп , Барентин, Етрета . Танцовият състав покорява зрителите с красотата и сложността на танцовия рисунък в националните танци, майсторството на постановчици и изпълнители, ярките хореографски образи и богатите и красиви костюми.       

Мъжката и женската групи очароват публиката  с  изпълнение на автентичен и обработен фолклор. Репертоара им включва песни от всички фолклорни области на България, като най-застъпени са шопските песни.

Французите са очаровани и от изпълненията на ръководителката Елена Божкова – солистка на Мистерия на българските гласове.

Антоанета Веселинова

Секретар на НЧ „Христо Ботев – 1907”, кв. Курило

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА