Близо 200 ученика и служители на 02 РУПБЗН участваха в проиграване на план за евакуация при пожар в 171 ОУ

Ученици след края на учението заедно с г-жа Пешева от 171 ОУ и главен пожарникар Валя Копрившка
 

Днес - 26 септември, кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева присъства на провеждането на практическо проиграване на Плана за евакуация при пожар в 171 ОУ „Стоил Попов”, град Нови Искър. Учението се проведе с участието на II-ра районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.

 

Практическото занимание се проведе при изключително реалистични условия. Първоначално сигналът за възникнал пожар бе подаден в 10.25 часа, когато чрез продължително биене на училищния звънец учебните занятия бяха прекратени и започна поетапната евакуация на наличния състав. Двете училищни сгради бяха напуснати за минута и тридесет секунди от общо 198-те ученика, 14 учителя и помощния персонал. Минути след това в училищния двор пристигна автомобил на пожарната, а служителите на 02 РСПБЗН демонстрираха пред възпитаниците на училището методи за гасене на пожар и практически инструкции за поведение в подобна ситуация.   

 

Съвместната работа между 171 ОУ и 02 РСПБЗН датира от шест години, след създаването на клуб „Млад огнеборец” в училището от госпожа Кремена Пешева. Тя работи в тясно сътрудничество с най-пристрастния към обучението на децата човек от службата - главен пожарникар Валя Копрившка.

 

След успешното провеждане на съвместното учение, новоназначеният директор на 171 ОУ, г-жа Весела Иванова благодари за съпричастността на всички участници в мероприятието и се надява добрата работа между училището, районната администрация и службата за пожарна безопасност да продължи все така успешно.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА