Зам.-кметът на София, д-р Тодор Чобанов ще присъства на освещаването на новоизградения манастир „Св. Четиридесет мъченици”

Новоизграденият манастир „Св. Четиридесет мъченици” ще бъде осветен от Знеполския епископ Йоан

На 14 септември (събота), от 11.00 часа, зам.-кметът на София, д-р Тодор Чобанов ще присъства на освещаването на новоизградения манастир „Св. Четиридесет мъченици” край село Доброславци. В местността „Лозето” на 2 км. от с. Доброславци се намират останките от стар манастир „Св. Четиридесет мъченици”, имащ статут на археологически паметник на културата. С желанието, волята и дарения на кмета на населеното място и местното население на 14 септември 2010 г. е направена първа копка за изграждането на манастира. Две години по-късно мечтата на много доброславчани е осъществена – новоизграденият манастир „Св. Четиридесет мъченици” ще бъде осветен от Знеполския епископ Йоан.

Историческите извори сочат, че старият манастир „Св. Четиридесет мъченици” датира от 15-ти век и е бил един от стотиците съществуващи през Средновековието манастири около София, съществуващи като част от така наречената „Мала Света гора”. По идея на местната общественост останките от манастира са били консервирани и до тях е изграден нов манастир, наподобяващ по размери стария.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА