Сформира се щаб за реакция при бедствия и наводнения

Със заповед РД-09-141/13.02.2012 г. на кмета на район „Нови Искър” се сформира кризисен щаб с цел превенция и защита на населението и имуществото при бедствия и наводнения на територията на района.

 

Председател на кризисният щаб е г-жа Даниела Райчева кмет на район „Нови Искър”, а негови членове и координатори са кметовете на дванайсетте населени места на неговата територията, както и дейни жители на град Нови Искър, които ще отговарят за петте квартала на града.

 

При необходимост следва да се прилага план за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни дейности. Реакцията на щаба ще бъде в рамките на 15 минути в работно време и до 90 минути за извън работните дни. В случай на нужда оперативният център на кризисния щаб ще бъде ритуалната зала на районната администрация, от където ще се ръководят локализационните действия, спасителните и защитни мероприятия.

 

При нужда информирането и оповестяването на населението ще се осъществява чрез националните и локални медии, системата за ранно оповестяване „ЛАСО-Язовир”, телефони, мобилните средства на РУП – гр. Нови Искър и чрез кметовете на отделните населени места. 

 

Всички жители на района могат денонощно да подават информация и сигнали до районен съвет по сигурността на телефони – 991 74 10, 991 72 78, 991 72 30, 0888 471 285   

 

Ежедневна информация за цялостното състояние в район „Нови Искър” може да бъде намерена на www.novi-iskar.bg

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА