В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е във връзка с кандидатстване на пострадалите за подпомагане и възстановяване на щетите от поройните дъждове на територията на района

 

Възстановителна помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет се предоставя за: частично възстановяване и/или частична замяна на конструктивни елементи, както и за строително-монтажни работи, с които първоначално изпълнени, но увредени конструкции и конструктивни елементи се заменят с други видове или се извършват нови видове работи, с които се възстановява експлоатационната им им годност, след издаването на заповед от главния архитект на СО по чл. 195, ал. 4 от ЗУТ и разрешение за строеж.

За финансиране могат да кандидатстват собствениците на законно построени и единствени жилища, или лицата, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища.

Помощта се определя в размер, осигуряващ минимално необходимите битови условия на лицата и не може да превишава стойността на данъчната оценка на жилището.

Отстраняването на щети по подови настилки, ремонтни дейности и повредени електроуреди са за сметка на собствениците.

За подпомагане, пострадалите от поройните дъждове на територията на района могат да кандидатстват пред Дирекция „Социално подпомагане“ - Връбница, изнесено работно място-Нови Искър, /сградата на 31 Медицински център - поликлиниката, ет.4, тел. 02-991-65-80/ за отпускане на еднократна помощ за инцидентно възникнала потребност на основание чл. 16, ал.1 от ППЗСП.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА