Пролетно почистване на столицата под надслов „С мисъл за бъдещето“

 

На 22 април 2023 г., по повод Международния ден на земята, сдружение „Софийски ученически съвет“, Български младежки червен кръст и Американски колеж инициират мащабно почистване на столицата под надслов „С мисъл за бъдещето“. Младежката инициатива е подкрепена на от РУО – София-град и ще се реализира в партньорство със Столична община.

Целта на доброволческата акция е да насърчи активността на младите, да покаже добрия пример, както и да направи обществеността по-чувствителна по въпросите, свързани с опазването на околната среда.

За доброволците ще бъдат осигурени пликове и ръкавици за събиране на отпадъците.

На 8 април 2023 г. в 18.СУ "Уилям Гладстон" Български младежки червен кръст ще проведе обучение и инструктаж на координаторите от училищата.

В рамките на инициативата, на 23 април в Южния парк (голяма поляна, откъм бул.“ Гоце Делчев“) ще бъдат организирани работилници и спортни надпревари.

Информацията за определените координатори (от училищата и района) и локация, следва да бъде подадена в срок до 6 април 2023 г., на следните e-mail адреси:

Ния Василева, Председател на Софийски ученически съвет, vassileva.niya@gmail.com, 0889 183 656 Надежда Герова, гл. експерт, дирекция „Спорт и младежки дейности, n.gerova@sofia.bg, 0896 847 451

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА