Стартира подготовката за „SOFIA CONTEMPORARY” и „Фестивал на открито в Западен парк”

В ход е подготовката на „Фестивал за съвременни изкуства - SOFIA CONTEMPORARY” и „Фестивал за изкуство на открито в Западен парк”. Тяхното провеждане е планирано за месеците октомври и ноември тази година в София. Фестивалите са част от проекта на Столична община „Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и „Фестивал на открито в Западен парк”, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие”, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Целите на проекта са развитието, обновяването и обогатяване на културния живот в централните и периферни градски райони на столицата чрез организиране и промотиране на културни събития като главен фактор за изграждане на идентичността на изоставените градски ареали и превръщането им в активни зони на културния живот на София.

 

В програмите на фестивалите ще бъдат развити нови и неконвенционални форми на устойчиви културни изяви, основаващи се на иновативни идеи и практики на представяне и промотиране на културни събития, които да спомогнат за сериозна подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА