Още едно място в нашия район Нови Искър - СО е облагородено благодарение на програмите на Столична община

 

Още едно място в нашия район Нови Искър - СО е облагородено благодарение на програмите на Столична община.

Всеки, който трябва да посети поликлиниката, районната администрация, Столичен инспекторат, Социални грижи, както и всеки жител, който ще дойде на централния площад "Св. Дух" в кв. "Кумарица", вече може да се възползва от новото пространство, включващо паркинг, място за отдих, зона с озеленяване, а съвсем скоро и специално обособена зона за игра на открито, за да има място, където и малки, и големи, да си припомнят игрите навън с приятели.

Монтирахме пейки и кошчета, поставихме и кашпи, които на пролет ще засадим с красиви цветя, изградихме поливна система с капково напояване за растителността и новите дървета - иглолистни и широколистни - японска вишна, червен дъб, смърч и други. Ще има декоративни храсти и жив плет, а когато времето позволява, ще засадим и цветя според сезона.

Изградихме и подходи за майки с колички и достъп за хора в неравностойно положение.

Предвиждаме да има и арт зона - специално място за игра и кът, изрисуван от Георги Йорданов - местният художник, който изрисува и цветния автомобил.
Освен, че ще продължим да надграждаме това място, то предстои да организираме и много събития на открито, като ще започнем още тази пролет.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА