Кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева и Елена Хаджистоянова откриха изложба-живопис на тема „Нека да е лято”

Платната с акварел и маслен пастел ще бъдат изложени до края на август месец

Кметът на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и г-жа Елена Хаджистоянова – художествен ръководител на Школа по изобразително изкуство към НЧ „Христо Ботев” кв. Курило откриха изложба-живопис на тема „Нека да е лято”. Творбите са на млади таланти между 6 и 10 година възраст, които развиват своите умения в школата в квартал Курило под вещото ръководство на г-жа Хаджистоянова. в композицията присъстват платна, нарисувани както с акварел, така и с маслен пастел.

 

Арт сцена на събитието и този път е сградата на районната администрация на ул. „Искърско дефиле” 123. Изложбата може да се разгледа всеки делничен ден от 8.30 до 17 часа, като тя ще бъде изложена до края на месец август.

 

Школата по изобразително изкуство към НЧ „Христо Ботев - 1907” квартал Курило започва дейността си през ноември 2002 година. Художествен ръководител е Елена Хаджистоянова – художник-живописец с многобройни изложби в страната и чужбина. Тази година школата чества десет години от основаването си. През този период възпитаниците на Елена Хаджистоянова имат участия в национални и международни детски изложби и пленери, където печелят призови места. Много от тях вече са ученици в Националната художествена гимназия, а други вече са студенти в НБУ, ЮЗУ Благоевград, Великотърновски университет и Института по архитектура в София. В момента в школата по изобразително изкуство развиват своя талант 25 деца.      

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА