На 19 февруари българският народ се прекланя пред делото на Васил Левски – Апостолът на свободата

 

На 19 февруари българският народ се прекланя пред делото на Васил Левски – Апостолът на свободата. На 6 февруари по стар стил 1873 г. в околностите на София е изпълнена смъртната присъда на бележитият българин - останал безсмъртен в историята на нашето Отечество. Мястото на обесването му се намира в центъра на днешна София, където е издигнат негов паметник. Днес, по традиция в нашия район, поднесохме венци на барелефа на Апостола в село Войнеговци.

Официален гост на днешното събитие бе председателят на Столичен общински съвет - Георги Георгиев и кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева. В емоционалното си слово Георги Георгиев ни припомни колко важно е във времена като днешните да следваме повелите на Апостола. Заедно с деца от селото той поднесе венец от името на Столичен общински съвет пред барелефа.

Венци бяха поднесени още от името на кмета на София - Йорданка Фандъкова, от район "Нови Искър", от кметство Войнеговци, от Столичен инспекторат, от пенсионерските клубове в района.

Сред официалните гости днес бяха общинският съветник Миглена Атанасова, зам.-кметовете на района Веселка Петкова и Златко Златков, Цвета Точева - началник отдел "Образование, култура и спорт", кмета на селото Емил Алексиев, Галина Колева – началник на Столичен инспекторат район „Нови Искър”, както и десетки жители и гости на Войнеговци.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА