Проект „LEAP - ефективно въвеждане и интегриране на устойчиви енергийни политики при планиране и други свързани дейности за постигане на ниско-карбонова икономика”

На 17 юли 2012 г., от 10:00 часа, в град София, в зала №5 на ул. Московска № 33 ще се проведе пресконференция и дискусия по проект „LEAP - ефективно въвеждане и интегриране на устойчиви енергийни политики при планиране и други свързани дейности за постигане на ниско-карбонова икономика”, финансиран по програма „Интелигентна енергия Европа” на ЕС http://ec.europa.eu/energy/intelligent/. 
    
Проект LEAP е насочен към разработване и прилагане на местни инициативи в „стари” и „нови” страни-членки на ЕС за ефективно въвеждане или утвърждаване и интегриране на устойчиви енергийни политики при планиране и други свързани дейности с цел постигане на ниско-карбонова икономика. Водещ партньор по проекта е „Асоциацията за държавно и градско планиране на Великобритания” (TCPA), Лондон (Великобритания). В проектния консорциум участват още община Загреб (Хърватска), община Хановер, община Хаген (Германия), община Каунас (Естония), община Саутхемптън, община Кромуел (Великобритания), община Дъблин (Ирландия), община Марибор (Словения) и Столична община (България). 
    
Участници в предстоящите събития ще бъдат представители на местната власт, политици и общински съветници, служители на Столична община, експерти в областта на енергийната ефективност и др. 
   

Акцент на пресконференцията ще бъде представянето на Плана за устойчива енергия на Столична община и за изграждане на стратегия за устойчиво енергийно развитие на местно ниво, като ангажимент във връзка с присъединяването на Столична община към Конвента на кметовете. 
    
   Програмата включва: 


   - Представяне на проект LEAP - Дирекция „Европейски програми и проекти” 


   - Резултати от инвентаризацията на СО2 емисиите на територията на Столична

община през базовата2007 г. и състоянието към2011 г. - „Денкщат България” ООД


   - Представяне на План за действие за устойчиво енергийно развитие до2020 г. във връзка с присъединяване на Столична община към инициативата Конвент на кметовете: мерки, роли и отговорности, очаквани резултати и необходимо финансиране - Софийска енергийна агенция – СОФЕНА. 


   - Дискусия - въпроси и предложения.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА