Стартира проектът „Празници и традиции в кметствата и кварталите в Столична община”

На 9 юли (понеделник) в заседателната зала на СО – район Нови Искър официално стартира проектът на Джулай медия ООД, издател на вестник “Софийски вестник” Празници и традиции в кметствата и кварталите в Столична община”. Това стана в присъствието на кмета на район Нови Искър Даниела Райчева, администрацията и кметовете на кметства на територията на района – Световрачене, Доброславци, Кубратово, Кривина, Житен, Подгумер, Войнеговци, Локорско, Негован, Балша, Мировяне, Чепинци.

Издателят на вестник “Софийски вестник” Христо Йорданов, който е и ръководител на проекта представи целите на проекта, започвайки с това, че селата на територията на Столична община са съкровищницата на бита и култарата, на традциите от миналото, през настоящето и за в бъдеще.

Основната цел на проекта е да се популяризират празниците и традицииите с културна значимост в софийските села и квартали, като автентична културна част от голямото цяло “София – Европейска столица на културата 2019”чрез културна поредица в изданието вестник “Софийски вестник” и електронното издание www.sofiavestnik.com. А първият етап от дейността е посецението на район Нови Искър.

Същността на проекта „Празници и традиции в кметствата и кварталите в Столична община” е създаването на информационен масив за културните събития и бита на кметствата и кварталите с утвърдени прояви на територията на Столична община. Обобщената информация за тези събития, събрана в настоящия проект ще бъде неделима част от голямото – „София – Европейска столица на културата 2019”.

Кметовете на кметства поеха ангажимен в рамките на една седмица да предоставят необходимата информация за своите населени места, като част от информационния масив – проектът Празници и традиции в кметствата и кварталите в Столична община”. Цялата събрана информация ще бъде предоставена на Столична община, за да я използва при кандидатстването и за „София – Европейска столица на културата 2019”.

Проектът е съфинансиран от Столична програма “Култура” 2012 г. на Столична общитаи се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019”

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА