Столична община формира доброволен отряд за спасяване при извънредни ситуации

В доброволния отряд има и двама представители от район „Нови Искър”

През тази година Столична община създаде доброволен отряд в състав от 33 човека за указване на спасителни дейности при бедствия, аварии, пожари и извънредни ситуации. Доброволното формирование на общината участва за първи път в учение съвместно със силите на Единната спасителна система, която включва Столична дирекция на вътрешните работи, Столично управление ” Пожарна безопасност и защита на населението, Младежки доброволен отряд на Столичната организация на БЧК. Учението ще допринесе за по-добрата координация и взаимодействие между Столичната община, доброволците и органите на МВР при провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. 
    
Всеки един доброволец има персонален идентификационен код, предоставен от ГД ”Пожарна безопасност и защита на населението – МВР” 
    
16 от доброволците са преминали курс на обучение в Национален учебен център на МВР- Монтана и в Национален учебен център на БЧК по указване на първа долекарска помощ.   

Столична община е закупила защитни дрехи, индивидуални средства за защита- противогази, 3 лодки с извънбордови двигатели, свързочно оборудване и друга специализирана техника. За дрехите държавата е отпуснала на общината делегиран бюджет в размер на 400 лв. на доброволец. Освен дрехите за първоначалното обучение и застраховката също се отпускат средства от държавата.   

До края на тази седмица ще бъдат доставени моторни триони за рязане на дърва и помпи за отводняване на сгради. 

Столична община е застраховала всеки един доброволец и когато бъде привличан за работа в екстремални условия ще получават съответното заплащане – част от минималната работна заплата в страната. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА