Район „нови Искър” организира обществена дискусия на стратегията за развитие на културата в София 2012-2020

Целта на дискусията бе да се обсъди бъдещата стратегия за развитие на културата в София 2012-2020 на съдържателно ниво с конкретни задачи и предложения

Обществено обсъждане на бъдещата Стратегия за развитие на културата в София 2012-2020
 

По инициатива на кметът на район „Нови Искър“ г-жа Даниела Райчева бе организирана открита обществена дискусия на тема „Стратегия за развитие на културата в София 2012-2020”. Събитието  се проведе на 06 юни (сряда) от 15:00 часа в Ритуалната зала на районната администрация.

Екип  от експерти на  Асоциация за развитие на София, които са ангажирани като координатори на друг актуален проект „София – Кандидат за европейска столица на културата2019” представи методиката за изработване на Стратегията, която ще разкрие предизвикателства и възможности пред „София – творческа столица“. В дискусията  взеха участие представители на културните институции и образователните институции, краеведи, ученици и жители от района, имащи отношение към развитие на културата.

Разработването и приемането на тази Стратегия е важна стъпка към устойчивото развитие и успешната кандидатура на гр. София за Европейска столица на културата2019 г. Целта  беше да бъде обсъдена бъдещата стратегия на съдържателно ниво с конкретни задачи и предложения за постигане на стратегическите приоритети.

Деси Иванова

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА