Първа самостоятелна изложба на Ангелина Василева в ритуалната зала на район “Нови Искър”

На 30 май 2012 г. от 13.30 ч. в Ритуалната зала на районната администрация кметът на район Нови Искър - г-жа Даниела Райчева откри изложбата “Светът на животните през моите очи”. Това е първа самостоятелна изложба на един изключително талантлив млад човек –Ангелина Василева - ученичка в ІХ клас на 170 СОУ „Васил Левски”, гр. Нови Искър.

Ритуалната зала се оказа тясна да побере всички гости, приятели, съученици и почитатели на творчеството на младата художничка. Събитието беше изключително вълнуващо, защото чрез тази изложба творбите за първи път достигат до голям брой почитатели и ценитетели на изобразителното изкуство.

Изумителното при нашата млада художничка е, че тя владее  два от основните видове изобразително изкуство - живопис и графика. А нейната живопис обхваща различни жанрове – портрет, пейзаж, автопортрет, макар, че любимите й обекти за рисуване са животните. Техниките, с които рисува също са различни – акварел, темперни бои, пастели.

Професионално представяне на нашата млада авторка направи известната наша художничка – приложник – Лили Прокопиева.

Ангелина Василева сподели, че е изключително развълнувана от успешния старт на изложбата  и благодари на всички, които са съдействали това да се случи.

Пожелаваме на Ангелина тази първа изложба да бъде трамплин за творчески подем и бъдещи успехи, да продължава уверено напред по пътя на големите художници и да открива още много изложби и у нас и в чужбина.

На добър час!

Нели Мирчева

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА