Проект „Иновации в Музея“

 

Идеята на проекта „Иновации в Музея“ е чрез творчество и иновации да провокира младите хора да участват активно в търсене на път за подобрение на визията на нашата столица и превръщането и в по-добър, интелигентен, съвременен град. Да ги включи в реализацията на проект, който да помогне за това, като използваме съвременните нови форми на работа в областта на изкуството и добрите европейски практики. Техните авторски продукти ще бъдат първите качени на нова интернет платформа която създава фонд от произведения за бъдещ Музей на детското и младежко изкуство, какъвто София няма. Идеята е да спомогнем да се изгради среда с високо качество на живот за своите млади граждани. Чрез иновативен подход в изкуството и провокацията на авторски продукт, децата и младите хора да участват активно в проекта, да покажат потенциала и възможностите си. Да ги увлечем в правенето на „Въвличащо изкуство“, като погледнат към вечното изкуство на пейзажа с нови очи. Чрез лесно достъпния софтуер да направят художествена снимка от нашата столица. Сами да изберат как да я обработят с предоставените възможности на дигиталната техника, като така да потърсят и покажат по нов творчески начин емблематични, изпълнени с история и дух места на нашия град. Целта е тези подбрани пейзажи да поставят начало, старт на новата специална платформата, която да стане публично достъпно пространство за творчеството на младите хора в София.

„Иновации в Музея“ е проектът, който да покаже и насърчи разбирането как творчеството и иновациите ще допринесат за нашето личностно, културно, икономическо и социално развитие. Ще привлечем младите хора и децата, ще обърнем внимание как чрез използваните от всички тях новите технологии и приложения в съвременните средства за комуникации чрез дигиталните технологии и виртуалното, изкуството става изключително достъпно.

Фондация „Изкуството и детето” има за цел да открива, подпомага и развива таланта на деца и младите хора в областта на културата. Чрез опознаване на  българското изкуство да осигури  преноса му към следващите поколения, като се потърсят съвременни форми и начини за популяризиране на  културното наследство. 

„Иновации в Музея“ е важен и значим проект, който със създаването на нова интернет платформа ще реализира една от поставените дългосрочни цели за бъдещ Музей на детското и младежко изкуство.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА