Район „Нови Искър“ спечели девет проекта насочени към спорта и развитието на деца

 

Рекорден брой от девет проекта са спечелени от районната администрация и предстои да се реализират в близките месеци. Това ще са инициативи целящи създаване на условия за развитие на система от извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание и спорта, здравно и гражданско образование, празници и кампании в образователните институции – училище и детска градина в подкрепа на инициативата. Всичките проекти ще са в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта – 2018 година”.

Първият проект вече стартира с тридневен турнир по футбол за деца, а до края на месеца ще се проведе и турнир по волейбол. Проектът се казва „Спорт за всички“. Следващият проект „Подай ръка и днес“ ще осигури система от извънкласни дейности за деца от детските градини, с което се цели тяхното активно спортуване и развитие на опорно-двигателна система.

Проектът „Как да обичаме природата“ ще се изпълнява съвместно с кметство Войнеговци ще включва еко-поход и спортен празник за учениците от 177 ОУ. Очаква се в пректа да се включат над 100 деца.

Кметство Негован и район „Нови Искър“ ще реализират съвместния проект „Здрави и силни“. Неговата основна цел е да запълни свободното време на децата със спорт, здравословен и разнообразен начин на живот.

Проектът на кметство „Доброславци“ „Нека спортът да е празник!“ съчетава изключително голямо разнообразие от дейности - спортен празник/туризъм, „военен отряд“, обучение; фотографска и туристическа експедиция до интересни природни забележителности в района. Очаква се преките участници в проекта да са близо 200 младежи.

Кметство Мировяне ще реализира проектът „“Спортувай активно – живей екологично“. Той ще включва дейности като велосъстезание, спорт на открито и еко мероприятия за младежи и жители на Мировяне.

Проекти, насочени към извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание, спорта и здравословен начин на живот за деца и ученици детски градини и училища – „Спорт в училище” /за училища/, „Движение и здраве” /за детски градини/ в подкрепа на „София -Европейска столица на спорта –2018 година”, ДГ 132 „Светлина“ ще разработи проекта „Детски работилници: Спорт, Здраве, Изкуство“. Инициативите ще включват спорт, образователни беседи, творчество; курс „Фолклор и традиции на българския народ”, „Аз спортувам и се храня здравословно: Мама готви здравословно”, „Аз моделирам”, „Аз обичам куклен театър”, а в проекта ще участват деца от учебното заведение.

176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – „Детски Футболен Турнир–Децата и футбола ЕССпорт 2018” – който включва: спорт; допълнителни занимания по футбол и провеждане на футболен турнир.

170 СУ „Васил Левски” ще реализира проекта „Посланици на здравето”. Той ще включва спорт и туризъм; спортно–туристически дейности/ щафетни игри и походи. Целева група на проекта са 375 преки участници.

Подробности за всеки отделен проект и неговата реализация ще бъдат публикувани на сайта на район „Нови Искър“ – www.novi-iskar.bg, както и на Facebook страницата на района - Район Нови Искър – СО.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА