„Магията на българския народен танц – извор на радост,красота и вдъхновение” Фолклорен фестивал „Дръж се земьо,шоп те гази!”

Мото”Нека рамо до рамо,ръка за ръка да дарим любов на света!”

 

На 12 май от 14,00ч. за четвърта поредна година Доброславци ще събере клубове от Район „Нови Искър” и гр.София на фолклорния фестивал”Дръж се земьо-шоп те гази”.

 

Възникнал в далечното минало, танца на българина винаги е заемал важно място в неговия живот, а благодарение на устойчивостта му и силната му жизненост, предаван от поколение на поколение, успява да се съхрани през вековете и да достигне до нас.

 

В последната година все повече и повече хора от всякаква възраст се насочват към залите за народни танци. Клубовете по народни хора добиват все по-голяма популярност. Това са клубове за любители, които нямат за цел да направят танцьорите професионалисти.Хората са водени от желанието да се наслаждават от  удоволствието от танца, да се отърсят от ежедневното напрежение и да се забавляват.И така, овладявайки стъпка по стъпка, хората общуват помежду си и  запленени от магията на народните танци, преоткриват тяхното богатство.

 

Публиката на тържеството ще може да се наслади на български хора и ръченици от шестте фолклорни области на България и под мотото „Нека рамо да рамо, ръка за ръка, да дарим любов на света!” ще се включи във всенародно веселие, за което организаторите са поканили оркестър.Специален гост на фестивала ще бъдат танцьорите от ансамбъла на гр. Демир Капия, Република Македония. Накрая тържеството ще завърши с празнична заря. 

 

Празникът „Дръж се земьо – шоп те гази” се осъществява с финансовата подкрепа на дирекция „Култура”, програма „Апликационни форми” в подкрепа на кандидатурата „София 2019 – Кандидат за Европейска столица на културата. 

Веселина Котова





Стотици гости и жители на Доброславци се включиха в празника през миналата година

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА