Проект „Информирани и здрави” под мотото „Не сипвайте сол в здравето си!”

В София на 28 април 2012 г. под мотото „Не сипвайте сол в здравето си!” ще се проведе събитие, което има за цел да информира населението за риска от повишената употреба на готварската сол. Събитието се организира от Министерство на здравеопазването, Столична община, СРЗИ и Медия Експерт Груп 2011. 
   

Информационната среща е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи, относно намаляване консумацията на готварска сол. 
   

В Южния парк на централната алея откъм ул. „Бяла черква” от 16,00 до 18,00 часа ще бъдат представени филми за ограничаване на консумацията на готварска сол в дома, в заведенията за обществено хранене, както и как да направим информиран избор за храната, която купуваме, ще се разпространяват листовки и брошури, съдържащи информация относно рисковете и последствията от прекомерната употребата на готварска сол, практически съвети за съдържанието на сол в продуктите, които пазаруваме и как да ограничим приема на сол при хранене в дома и в заведенията за хранене и развлечения. 

 

Проектът се осъществява от Министерство на здравеопазването с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. 
 

 Инвестира във вашето бъдеще! 

 

ПРОЕКТ „ИНФОРМИРАНИ И ЗДРАВИ”

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА