ДГ 132 ще реализира проект „ЕкоМалчугани-ЕкоИзследователи на природата“

 

ДГ № 132 „СВЕТЛИНА“- с. Чепинци кандидатства по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община и спечели проект „ЕкоМалчугани-ЕкоИзследователи на природата“.
Време на проекта от 21.10.16 г. до 15.12.2016 г., целева група – 50 деца от ДГ – ПГ 5 г.и ПГ6 г.
Проекта е насочен към запознаване на децата с природата и нейните обитатели, както и какво трябва да бъде отношението и поведението спрямо заобикалящата ги среда.
Обучението на децата за природната среда включва презентации и ролеви игри, кратки филмчета и аудиозапис на звуци от природата, оцветяване на иновативна книжка с мисия „Спаси животните“, създаване на градински кът „Екоферма“, изработване на сувенири и провеждане на еко фестивал на 09 декември 2016 г. от 17.00 ч. в сградата на ДГ, който ще бъде обвързан 29.12 –Международен ден на биологичното разнообразие, мини еко екскурзия –„Природата – моят интересен свят“ в Ботаническата градина – БАН /като извънкласна форма на обучение/ - 26 ноември.
В екипа по проекта ще участват педагогически специалисти, аниматор, модератор и доброволци от НПО „Кажи Еко“, родители на децата .

Текст: ДГ 132 „Светлина“

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА